Pitch Concordia ontwerp Anamorfose Richtersgang

Expositie ruimte Concordia in Enschede heeft enige tijd geleden een opdracht uitgeschreven voor een anamorfose kunst project in de Richtersgang in het centrum van de stad. Een anamorfose speelt met de werkelijkheid. De Richtersgang grenst aan Concordia, de doorgang wordt door passanten als onprettig ervaren. Het betrof een open inschrijving. Van een totaal aantal deelnemers zijn Witold Hilberding en Marco de Vries met een gezamenlijk project door gedrongen tot de laatste 6 kandidaten.
Uit deze laatste 6 kandidaten wordt door een vak jury van 5 personen het uiteindelijke ontwerp gekozen. 1 jury stem is voor behouden aan het publiek.
Komende zondag kan er tijdens ‘Kunst in het Volkspark’ gestemd worden door het publiek welk ontwerp men graag terug ziet in de Richtersgang. Bij deze van onze kant de oproep om komende zondag allemaal naar ‘Kunst in het Volkspark’ te komen. Een evenement dat de moeite waard is om te bezoeken en je stem uit te brengen op ons ontwerp!

Ons ontwerp wordt naast de gebruikelijke schetsen ondersteunt met een maquette.
In dit ontwerp hebben we de letters weggelaten, waar we met onze graffiti achtergrond normaal snel voor kiezen. In plaats daarvan kiezen we voor een diagonaal lijnenspel, dat door de vorm en het gebruik van zachte kleuren een verbinding creëert tussen ontwerp, gebouw en omgeving. Alle kleurvlakken hebben een eigen identiteit, ze dagen elkaar uit. Daar waar ze elkaar overlappen, veranderen ze van kleur. Door juist niet de contouren van het gebouw te gebruiken, dwingen de lijnen de voorbijganger vanuit verschillende standpunten het geheel te bekijken. Wij hebben bewust voor “optische anamorfose” gekozen, op deze manier is het kunstwerk laagdrempelig en zonder hulpmiddelen, vanaf twee vaste punten, te bekijken

Onze motivatie

In dit ontwerp hebben we gekozen voor een diagonaal lijnenspel, dat door de
vorm en het gebruik van zachte kleuren een verbinding creëert tussen ontwerp,
gebouw en omgeving. Alle kleurvlakken hebben een eigen identiteit, ze dagen
elkaar uit. Daar waar ze elkaar overlappen, veranderen ze van kleur. Door juist
niet de contouren van het gebouw te gebruiken, dwingen de lijnen de voorbijganger
vanuit verschillende standpunten het geheel te bekijken.
Hierdoor ontstaat er een spannende interactie met de omgeving.
Witold Hilberding & Marco de Vries

Helaas hebben wij deze pitch niet gewonnen en zijn wij niet in staat geweest om ons ontwerp daadwerkelijk uit te voeren. Zodat de Richtersgang die eye-catcher zou worden die het verdient.
Het winnende ontwerp is gemaakt door Studio Rameckers de Rond, en is momenteel te bewonderen in de Richtersgang.

Graffiti muurschildering Mooienhof Enschede

Deze al wat oudere parkeergarage, onder de V&D, in hartje Enschede was altijd alleen in gebruik voor abonnement houders. Om extra parkeerplekken te realiseren in het centrum is deze parkeergarage tegenwoordig ook open voor het publiek.
Hiervoor moest de garage eerst een metamorfose ondergaan. Zo kreeg de garage nieuwe belijning en grotere parkeervakken. En natuurlijk een muurschildering. De opdracht was om de mensen richting de uitgang te sturen. In het ontwerp hebben we gekozen voor een vogel trek. Van twee richtingen vliegen de vogels naar een centraal punt, het trappenhuis. We hebben gekozen voor een grafisch ontwerp met uitgewerkte details.

Panorama foto’s van het geheel.

Project uitgevoerd in samenwerking met Maph en Witold Hilberding voor de gemeente Enschede.

Mooie graffiti muurschilderingen muziek thema

Om deze parkeergarage een nieuwe frisse uitstraling te geven, kwam vanuit de gemeente Enschede het verzoek om iets met het thema muziek te doen.

Graffiti muurschilderingen parkeergarage

Door middel van een aantal muurschildering en nieuwe belichting heeft deze parkeer garage, uit de jaren 80, in Enschede een fantastische facelift gekregen.

De muurschilderingen hebben een rustig karakter en zijn op ieder parkeerdek uitgevoerd in een bepaalde kleurstelling.
Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de bezoeker. Die weet zich in deze onoverzichtelijke garage makkelijker te oriënteren.

Foto realistische graffiti

Door de afbeeldingen zo realistisch mogelijk te schilderen/spuiten. Hebben we de natuur deze oude grijze garage in getrokken en daardoor waant de bezoeker zich in een vertrouwde omgeving. Waardoor ook het gevoel van veiligheid toe neemt

Dit project was een samenwerking met Maph paint productions en vond plaats in 2014

Graffiti workshop Teambuilding hockey meiden

De meiden van de VMHC hebben voor het nieuwe seizoen een gehele nieuwe samenstelling van hun hockey team.
In het kader van teambuilding kozen ze voor een graffiti workshop the battle. In teams werkt men samen en gaat de strijd aan voor de titel ‘best graffiti of the day’.
Een graffiti workshop is super geschikt als team- of bedrijfsuitje. De foto’s spreken voor zich. Een leuke middag op een prachtige dag.

Meer info over graffiti workshops

Bezoek mooiegraffiti.nl of stuur een mail via het contact formulier.

Decoratieve graffiti/muurschildering interieur restaurant Eilat Hengelo

Decoratieve muurschildering bij mediteranair restaurant Eilat in Hengelo

Update graffiti slaapkamers

Overzicht van de door mij gespoten slaapkamers van de afgelopen tijd.

Carnavals vereniging Hola Haaksbergen

Carnavals vereniging Hola uit Haaksbergen vroeg me voor hun een praalwagen te spuiten.
Is alles dat je maakt met een spuitbus graffiti? Nee, maar in dit geval wel ontzettend leuk om te doen.

Foto’s zijn gemaakt tijdens de carnavals optocht Neede

Zeker een aanrader om eens te bezoeken!

Graffiti project Laares, Enschede

Om contact en buurt initiatief te stimuleren kent de gemeente Enschede het project ‘jij maakt de buurt’. Vanuit de buurt de Laares in Enschede kwam het idee om mooie graffiti in te zetten tegen illegaal aangebrachte graffiti.
Het project, uitgevoerd in 2014, bestond uit een tiental kleine kabel en elektrische tijdskastjes. Een groot elektrisch basis station en een brug. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met Maph paint productions.

Graffiti slaapkamer Mees

Laatst gemaakt slaapkamer. Er komt een steigerhouten bed voor te staan, zodat de ruwe onderkant van de muurschildering daar strak achter weg valt.

Graffiti slaapkamer Mees, Aalsmeer

Graffiti slaapkamer Mees, Aalsmeer